Umpire opleiding

De protestkamer iets te stoffig voor jou als official? Kom ons dan versterken op het water als Umpire! Umpires zijn officials op het water tijdens matchracen en teamzeilen, de spannendste zeildisciplines (als je het ons vraag).

Op het water binnen 10 seconden beslissingen maken tijdens races waar boten elkaar tot op minder dan een meter naderen en situatie elkaar in rap tempo opvolgen, dat is nog eens wat anders dan "hebt u wel de protestvlag laten zien? En hoe lang?".

Opgeven

Als je interesse hebt om de opleiding te volgen of om gewoon een keertje mee te varen en te kijken wat umpiren inhoudt, stuur ons dan een e-mail via bestuur at dmtra punt nl.

Met het Watersportverbond

Het Watersportverbond heeft DMTRA gevraagd om de opleiding tot Umpire te verzorgen en dat doen we graag. Omdat we een vereniging zijn die waarbij we ons alleen maar bezig houden met matchracen en teamzeilen, hebben we al flink wat kennis in huis. Tel daarbij op dat alle National Umpires bij ons lid zijn en het plaatje is rond.

In het kort

De opleiding bestaat uit zowel theorie als praktijk. Je moet de regels zo goed beheersen dat je op het water binnen 10 seconden kunt beslissen of ze zijn overtreden. Daar heb je uiteraard praktijkkennis voor nodig en daar helpen we je bij door je met andere umpires tijdens evenementen mee te laten kijken en steeds meer bij te laten springen.

Niveaus

Er zijn vier 4 niveaus binnen umpiren:

  • Umpire 2: beginnend umpire; je kent het spelletje
  • Umpire 3: assistent umpire; je kan ondersteuning bieden aan een national umpire
  • Umpire 4: national umpire; je kan zelfstandig umpiren en volledig meedraaien in een evenement
  • umpire 5; international umpire; je behoort tot de beste en umpired op internationaal niveau

Opleidingsmap

Er komt nogal wat bij kijken zo'n opleiding dus we hebben geprobeerd dat allemaal voor je op een rijtje te zetten. Je kan onze opleidingsmap bekijken om precies te weten waar je aan toe bent, waar je aan moet voldoen en hoe dat getoets wordt.

Documenten

Naast onze opleidingsmap zijn er ook nog een aantal andere documenten die interessant zijn om naar te kijken. EIgenlijk vind je die allemaal op onze docs pagina; van case book tot umpire manual.